Portmoak - teli repules

2010.11.29. 05:00

Edinburghtol nem messze eszakra (de mar Fife kiralysagban) van egy kis loch es egy par falu. Itt talalhato a Scottish Gliding Centre reptere. Innet tobbnyire csak vitorlazorepulok indulnak es erkeznek, nagyon ritka egy-egy powercraft, cessna. Az Edinburgh University vitorlazorepulo klubbjanak van itt egy ketuleses oktatogebe (K21) es egy egyuleses gepe (ha jol emlekszem egy K7, de ezekkel az azonositokkal meg mindig hadilabon allok). Elore is bocsanat a posztban (es a blogon ugy altalaban) talalhato angol kifejezesekert, de sok szakszora egyszeruen nem tudom a magyar megfelelot.

A kozeli Bishop es Benarty ridge nyugati es eszaki szeliranyok eseten nagyon kellemes felhajtast csap a repulo ala, igy a termikek hianyaban meg ilyenkor telen is egeszen jokat lehet repulni. Pont az en repulesem elott egy probakor soran talaltak egy wave-t (a tavoli hegyeken megpattano aramlat hullam formaban megy tovabb), es vagy negy ezer labig fel tudtak menni. Sajnos en nekem mar csak a hullam lemeno vege jutott, ugyhogy marha gyorsan le is kellett szallni (szerencsere ugyis csak a circuit-et, vagyis a leszallas megkozeliteset kellett tanulnom).

Sajnos a kameram nem tul jo, egy kis szurke Fuji automata ize az egesz. Szerencsere a felfoldi fenyek (es a picasa) besegitettek es sikerult loni egy-ket egeszen turheto kepet a szombati repules alkalmaval:

 

Illetve itt van ket video, amit nalam sokkal jobb pilotak keszitettek. Keszits be egy italt, dolj hatra, full screen es nyugalom:

A bejegyzés trackback címe:

https://edinburgh.blog.hu/api/trackback/id/tr902477350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ökörpöröly 2010.11.29. 12:39:05

Irigyellek. Két éve voltam Skóciában, azóta is visszavágyok. Remélem, jövőre megint lesz 2 hetem kint!:)

Gaius Baltar · http://cydonia.blog.hu 2010.11.29. 17:42:05

hat, ha erre jarsz akkor szolj, kell magyar nyelvre gyakorlopartner, mert felejtek :)

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2010.11.30. 03:18:53

Én is nagyon irigyellek, egy évet voltam kint nemrég Edinburghban.
Írj sokat, mert jó lenne olvasni.
süti beállítások módosítása